Trintos sriubos – vienas paprasčiausių, tačiau itin skanių būdų sunaudoti daržovių perteklių ar jau „pavargusias“ daržoves. O gal trintas sriubas tiesiog mėgstate? Ši kreminė sriuba patiks daugeliui!
Reikės (~3 porcijoms):
- Apie 700 g cukinijos
- 2 bulvių
- 1 svogūno
- 4 česnako skiltelių
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 kubelio daržovių sultinio
- 600 ml vandens
- 1 šaukštelio kario
- 1 šaukštelio ciberžolės
- Žiupsnio pipirų
- 300 ml riebaus kokosų pieno
Eiga:
- Susmulkinti cukiniją kubeliais. Jeigu cukinijos sėklos didelės, jas pašalinti. Taip pat galima nulupti ir žievę (jei ji labai kieta).
- Nulupti ir kubeliais susmulkinti bulves.
- Nulupti ir susmulkinti svogūną ir česnako skilteles.
- Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti smulkintą svogūną, česnaką ir pakepti (keletą minučių).
- Į puodą supilti vandenį, įdėti sultinio kubelį, smulkintą cukiniją bei bulves ir virti apie 25-30 minučių.
- Kai daržovės išvirs, įberti kario bei ciberžolės, išmaišyti ir palikti kelioms minutėms atvėsti.
- Viską sumalti rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
- Įpilti kokosų pieno ir gerai išmaišyti.
Recepto autorius: @plantasticka