Kokosų pieno-lęšių troškinys


Karšti patiekalai

Troškinys – puikus būdas gauti daug vertingų maistinių medžiagų, o tuo pačiu tai ir šildantis, greitas bei sotus patiekalas. Gaminant troškinius tikrai galima leisti pasireikšti savo fantazijai ir panaudoti pačius įvairiausius produktus. Jei ieškote idėjos receptui, pasinaudokite pateiktu apačioje!

Reikės (4-5 porcijoms):

  • 200 g lęšių (nevirtų)
  • 450 ml vandens
  • 1 daržovių sultinio kubelio (kubelių kiekis gali skirtis, atsižvelgiant į instrukcijas ant sultinio pakuotės – dėkite tiek, kad užtektų pusei litro vandens)
  • 1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
  • 1 svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 2 vidutinio dydžio morkų (arba 3-4 mažų) – nenuluptos svėrė 220 g
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 a.š. kumino
  • 1 a.š. kario
  • 1 a.š. maltos ciberžolės
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Pasirinktų ryžių (patiekimui)
  • Druskos (pagal poreikį)

Eiga:

  1. Lęšius užpilkite vandeniu (taip, kad vandens būtų bent dvigubai daugiau nei pačių lęšių) ir palaikykite brinkti per naktį arba bent kelioms valandos iki tol, kol pradėsite gaminti troškinį. 
  2. Susmulkinkite visas daržoves. Česnaką, svogūną ir papriką supjaustykite smulkiais, o morkas (pagal poreikį, nuskutę) – nedideliais gabaliukais.
  3. Į keptuvę įpilkite ir įkaitinkite maždaug 1 v.š. aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūną ir česnaką. Kepkite apie 4-5 minutes (arba kol suminkštės ir pradės geltonuoti). 
  4. Jeigu Jūsų keptuvė didelė – visą troškinį galite gaminti joje, o jei mažesnė – procesą perkelti į puodą. Į keptuvę arba puodą (kartu su apkeptu svogūnu ir česnaku) sudėkite smulkintą papriką ir morkas, suberkite išmirkytus ir nuplautus lęšius. Supilkite vandenį ir kokosų pieną. Nesijaudinkite, jei kokosų pienas skardinėje pavirtęs į kremą: verdant jis išsilydys. Taip pat įdėkite sultinio kubelį. 
  5. Sudėkite prieskonius – karį, kuminą ir maltą ciberžolę. Viską kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Tada troškinkite ingredientus ant mažos ugnies (apie 25 minutes), pridengę dangčiu ir vis pamaišydami. Jei lęšiai prieš tai nebuvo išmirkyti vandenyje, troškinti gali tekti ilgiau, 30-35 minutes. 
  6. Prieš patiekdami, paragaukite, ar netrūksta druskos. Patiekite su virtais ryžiais. Galite apibarstyti sezamo sėklomis arba šviežiomis petražolėmis, apšlakstyti šviežios citrinos sultimis.

Recepto autorius: @plantasticka

 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]