Jei mėgstate karštas varškės spurgas, tai šios tofu spurgos visiškai nuo jų neatsilieka. Skonis identiškas, o tekstūra tokia, kokia ir turi būti – trašku iš išorės ir minkšta iš vidaus. Net jei nesate didelis tofu fanas, šias spurgas tikrai verta išmėginti, nes pagaminti labai paprasta, o tofu visai nesijaučia!
Reikės (12-ai spurgų):
- 180 g kietojo tofu
- 1-2 v. š. cukraus
- 50 ml akvafabos (skysčio, likusio nuo konservuotų ar virtų avinžirnių)
- 65 g miltų
- ⅓ a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- neutralaus aliejaus (geriausia saulėgražų ar rapsų)
- cukraus pudros papuošimui
Eiga:
- Maisto smulkintuvu ar rankiniu trintuvu sutriname tofu (be skysčio), cukrų ir akvafabą iki vientisos masės.
- Persijojame miltus su kepimo milteliais ir druska.
- Viską gerai sumaišome.
- Formuojame maždaug nepilno šaukšto dydžio rutuliukus, dedame į įkaitintą aliejų ir kepame apie 5-7 min. arba kol gražiai paruduos.
- Iškeptas spurgas dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
- Pabarstome cukraus pudra ir skanaujame, kol karštos!
Recepto autorius: @tofuvisainefu