Švieži pomidorai dažniausiai atsiduria salotose bei sriubose, bet ar bandėte juos įdaryti ir kepti orkaitėje? Skoniu tikrai nenusivilsit!
Reikės:
- 4 didelių arba vidutinio dydžio pomidorų
- 1 mažo svogūno
- Apie 60 g tofu („marinated“ rūšies)
- 150 g virtų ryžių
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio kario
- 0,5 šaukštelio paukštienos ar kitų mėgstamų prieskonių
- 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 0,5 šaukšto maistinių mielių
- Žiupsnio pipirų
Eiga:
- Pomidorų viršų nupjauti (ne daugiau nei tiek, kiek reikia, tam, kad pavyktų išskaptuoti pomidoro vidų). Iš vidaus peiliu (kartu su šaukšteliu ar kitu įrankiu) pašalinti sėklas ir masę, kad pomidorai taptų tuščiaviduriai. Išimtą masę (kietąją pomidoro dalį) galima susmulkinti ir sudėti drauge su įdarui skirtais ingredientus, tačiau tokiu atveju sėklas reikia pilnai pašalinti (jas galima panaudoti sriubai ar kitiems patiekalams)
- Nulupti ir susmulkinti svogūną.
- Įkaitinti keptuvę su šaukštu aliejaus, sudėti smulkintą svogūną, rankomis sutrupintą tofu ir pakepti (kelias minutes, kol svogūnai pradės ruduoti). Tada kartu sudėti ryžius ir prieskonius, viską gerai išmaišyti ir pakepti dar 1-2 minutes.
- Kiekvieną pomidorą iki pat viršaus užpildyti ryžių masės įdaru ir „uždengti“ nupjauta pomidoro viršūnėle.
- Kepti pomidorus orkaitėje 190 °C (maždaug 35 minutes).
Recepto autorius: @plantasticka