Reikės:
- 2 ind. konservuotų avinžirnių arba 480 g virtų
- apie 10 gabaliukų marinuotų artišokų
- apie 6 puselės džiovintų pomidorų aliejuje
- 3 š. sezamo sėklų
- 3 didesnės česnako skiltelės
- 4 š. citrinos sulčių
- 1 a.š. malto kumino
- žiupsnelis čili miltelių (ar daugiau pagal skonį)
- žiupsnis druskos
- apie 1/3 stiklinės avinžirnių skysčio
Pagardai: kalendros lapeliai, granato sėklos, smulkinti džiovinti pomidorai, marinuoti svogūnai
Eiga:
- Visus ingredientus (išskyrus skirtus pagardams) sudėti į maisto smulkintuvą ar trintuvą ir susmulkinti iki norimos tekstūros. Būna skanu palikus ne iki galo susmulkintų pomidorų ir avinžirnių gabaliukų. Jei per tiršta, papildomai įpilkite avinžirnių skysčio.
- Paragaukite ir jei reikia, skonį pasikoreguokite pagal save papildomai įdėdami kumino, česnako, druskos ir/ar citrinos sulčių.
- Prieš patiekiant užberkite norimus pagardus ir pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt