Granola su apelsinais ir šokoladu


Užkandžiai

Reikės:

  • 4 puodelių stambių avižų dribsnių
  • 1/2 puodelio klevų sirupo
  • 3 didelių apelsinų tarkuotos žievelės
  • 4 v. š. kokosų aliejaus
  • 1 a. š. cinamono
  • 1 a. š. vanilės esencijos
  • žiupsnelio druskos
  • 100 g kokybiško juodojo šokolado (ne mažiau negu 70 % kakavos, veganiško)

Gaminame:

  1. Į dubenį pilame avižas, cinamoną ir druską.
  2. Pašildome kokosų aliejų kartu su klevų sirupu, vanile ir apelsinų žievelėmis.
  3. Skystus ingredientus gerai sumaišome su sausais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir tolygiai paskirstome.
  4. Kepame įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu 185 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
  5. Išimame, pamaišome ir vėl kepame orkaitėje 20 minučių.
  6. Leidžiame pilnai atvėsti.
  7. Peiliu smulkiai supjaustome šokoladą, dedame ant iškeptos granolos, gerai išmaišome.
  8. Laikome sandariame ir sausame inde bei suvartojame per porą savaičių.

Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]