Reikės:
- 4 puodelių stambių avižų dribsnių
- 1/2 puodelio klevų sirupo
- 3 didelių apelsinų tarkuotos žievelės
- 4 v. š. kokosų aliejaus
- 1 a. š. cinamono
- 1 a. š. vanilės esencijos
- žiupsnelio druskos
- 100 g kokybiško juodojo šokolado (ne mažiau negu 70 % kakavos, veganiško)
Gaminame:
- Į dubenį pilame avižas, cinamoną ir druską.
- Pašildome kokosų aliejų kartu su klevų sirupu, vanile ir apelsinų žievelėmis.
- Skystus ingredientus gerai sumaišome su sausais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir tolygiai paskirstome.
- Kepame įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu 185 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
- Išimame, pamaišome ir vėl kepame orkaitėje 20 minučių.
- Leidžiame pilnai atvėsti.
- Peiliu smulkiai supjaustome šokoladą, dedame ant iškeptos granolos, gerai išmaišome.
- Laikome sandariame ir sausame inde bei suvartojame per porą savaičių.
Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)