Sukurkite savo lėkštėje įvairovę – maistingo recepto idėja dalinasi prekių ženklas „Anamma“.
Reikės:
Dubenėlio pagrindui
- 1 stiklinės (185 g) bolivinės balandos sėklų
- 1 gerai sunokusio avokado
- 200 g vyšninių pomidorų
- 1 morkos
- 4-6 v.š. humuso
- 10 vnt. „Anamma“ falafelių
- ¼ raudonojo svogūno
- Saujos ridikėlių daigų
- Lukštentų kanapių sėklų
Tahini padažui
- ¼ stiklinės (60 g) sezamų sėklų pastos (tahini)
- 1 citrinos sulčių
- 2 v.š. agavų sirupo
- ¼ a.š. druskos
- Vandens
Humusui
- 400 g konservuotų avinžirnių
- ¼ stiklinės (60 g) sezamų sėklų pastos (tahini)
- 1 citrinos sulčių
- 1 česnako skiltelės
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- ½ a.š. druskos
- ½ a.š. kumino
- ¼ a.š. rūkytos paprikos
- Avinžirnių skysčio (arba vandens)
Eiga:
- Jei ketinate naudoti naminį, iš pradžių pagaminkite humusą. Spausdami avinžirnius tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles. Nors tai nėra būtina, pašalinus odeles humuso tekstūra bus švelnesnė, glotnesnė. Sudėkite avinžirnius į maisto smulkintuvą su visais likusiais ingredientais. Sutrinkite iki vientisos tekstūros.
- Paruoškite tahini padažą. Visus padažui skirtus ingredientus, išskyrus vandenį, gerai išmaišykite iki tolygios masės. Įpilkite ir įmaišykite tiek vandens, kad gautumėte norimo tirštumo padažą (turėtų pakakti maždaug 2-4 v.š. vandens).
- Sukomplektuokite dubenėlius. Bolivinės balandos sėklas išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Padalinkite į dubenėlius.
- Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kauliuką ir išskobkite iš odelės. Supjaustykite riekelėmis ir dėkite į dubenėlius ant bolivinės balandos sėklų.
- Į dubenėlius sudėkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus, plonomis juostelėmis pjaustytą morką.
- Dėkite po kelis šaukštus humuso.
- Iškepkite „Anamma“ falafelius pagal instrukciją ant pakuotės (kepkite maždaug 10 minučių keptuvėje įkaitintame šlakelyje aliejaus). Keptus falafelius dėkite į dubenėlius šalia kitų produktų.
- Pagardinkite dubenėlius plonai pjaustytais raudonaisiais svogūnais, ridikėlių daigais, lukštentomis kanapių sėklomis.
- Apšlakstykite tahini padažu ir patiekite.
Recepto autorius: „Anamma“