Mėgstantiems šiek tiek rūgštumo pyraguose šis receptas gali labai patikti. Jame aiškiai juntamas citrinų skonis, o aguonos prideda įdomios tekstūros. Tačiau rūgštumas nėra per stiprus, tas pyragas bus tinkamas ir visiems kitiems!
Gaminant pyragą naudota 17 cm skersmens apvali kepimo forma (su nuimamais kraštais).
Reikės:
- 200 g kvietinių miltų
- 120 g cukraus
- 50 ml kokosų aliejaus
- 200 ml augalinio pieno (recepte naudotas saldintas avižų)
- 70 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- ¼ šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių aguonų
- 1 šaukštelio maltų gvazdikėlių
- Cukraus pudros (apibarstymui)
Eiga:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
- Sumaišyti sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, maltus gvazdikėlius, aguonas, druską ir aguonas.
- Į mišinį supilti ištirpintą kokosų aliejų, pieną, šviežias citrinų sultis, tarkuotą citrinos žievelę ir gerai išmaišyti.
- Kepimo skardą ištepti kokosų arba kitu aliejumi (jeigu kepimo formos kraštai nenusiima, vietoje aliejaus galima ją iškloti kepimo popieriumi – tam, kad pyragą išimti būtų lengviau).
- Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti pyragą 35-40 minučių (arba tol, kol prie medinio į pyragą įsmeigto iešmelio nebelimpa tešla – t.y. ištrauktas iš pyrago iešmelis būna sausas).
- Išėmus iš orkaitės palikti pyragą atvėsti (10-20 minučių). Tuomet išimti iš kepimo formos ir, prieš patiekiant, apibarstyti cukraus pudra.
Recepto autorius: @plantasticka