Cinamono ir obuolių kvapas dažnam primins jaukius rudens vakarus, kai galime dažniau pasimėgauti šviežiai keptais desertais namuose. Šie keksiukai yra vienas iš paprastesnių būdų sunaudoti daugiau sezoninių obuolių ir pasisaldinti vakarus veganiškais skanėstais.
Reikės (12 keksiukų):
- 110 g kvietinių miltų
- 110 g speltos miltų (galima pakeisti taip pat kvietiniais)
- 60 g rudojo cukraus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 2 šaukštelių cinamono
- 1 šaukštelio malto muskato
- 1 šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 1 šaukštelio maltų imbierų
- 240 ml augalinio pieno (naudotas migdolų pienas)
- 2 šaukštelių obuolių acto
- 70 g augalinio margarino
- 1 gerai sunokusio banano
- 2 sunokusių obuolių
Eiga:
- Pieną sumaišyti su obuolių actu ir atidėti į šalį.
- Sumaišyti visus sausus ingredientus (miltus, cukrų ir visus prieskonius)
- Bananą sutrinti šakute iki vientisos masės.
- Ištirpinti margariną, kol bus skystas.
- Į miltų mišinį supilti margariną, trintą bananą ir pieną su actu. Viską gerai išmaišyti.
- Nulupti obuolius, pašalinti sėklas ir supjaustyti smulkiais gabaliukais. Įmaišyti juos į tešlą.
- Tešlą paskirstyti dvylikos keksiukų kepimo skardoje. Tešlą galima pilti į įdėtas popierines ar silikonines keksiukų formeles arba patepti pačią skardą su šiek tiek kokosų aliejaus ar margarino.
- Keksiukus kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Iškepus palikti atvėsti ir tuomet išimti iš skardos.
Recepto autorius: @plantasticka