Populiarių salotų interpretacija su baltymais turtingais žirnių kepsneliais. Nesudėtingu augaliniu receptu dalinasi prekių ženklas „Anamma“.
Reikės:
Traškiems avinžirniams
- 150 g virtų avinžirnių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- ½ a.š. džiovintų česnakų granulių
- ½ a.š. džiovintų prieskoninių žolelių
- ¼ a.š. druskos
- ¼ a.š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Padažui (maždaug 250 g)
- ¾ stiklinės (105 g) anakardžių
- ½ stiklinės (125 ml) vandens
- 2 skiltelių česnako
- 1 v.š. garstyčių
- 1 v.š. sojų padažo
- ½ citrinos sulčių
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio pipirų
Salotoms
- ½ pakuotės (150 g) „Anamma“ žirnių kepsnelių
- Romaninės salotos
- ½ avokado
- 1-2 v.š. maistinių mielių dribsnių
Eiga:
- Iškepkite avinžirnius. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros (režimu „kaitinimas iš viršaus ir apačios“). Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
- Sumaišykite avinžirnius su 1 v.š. aliejaus, česnako granulėmis, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Paskleiskite ant kepimo popieriaus (vienu sluoksniu).
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, kol avinžirniai gardžiai apskrus.
- Kol avinžirniai kepa, paruoškite padažą. Užpilkite anakardžius karštu vandeniu ir palikite mirkti 10-15 minučių. Nukoškite.
- Mirkytus anakardžius ir visus likusius padažui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos tekstūros.
- Iškepkite žirnių kepsnelius. Keptuvėje (virš vidutinės ugnies) įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite žirnių kepsnelius ir kepkite po maždaug 7 minutes (iš abiejų pusių), kol gražiai apskrus. Kepsneliams iškepus, išimkite juos iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusausintumėte riebalus.
- Patiekite salotas. Lėkštėje išdėliokite romaninės salotos lapus. Aptepkite padažu. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytą avokadą, keptus žirnių kepsnelius, traškius avinžirnius. Užberkite maistinių mielių dribsnių. Patiekite iš karto.
Recepto autorius: „Anamma“