Cezario salotos su „Anamma“ žirnių kepsneliais


Karšti patiekalai, Salotos

Populiarių salotų interpretacija su baltymais turtingais žirnių kepsneliais. Nesudėtingu augaliniu receptu dalinasi prekių ženklas „Anamma“.

Reikės:

Traškiems avinžirniams

  • 150 g virtų avinžirnių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • ½ a.š. džiovintų česnakų granulių
  • ½ a.š. džiovintų prieskoninių žolelių
  • ¼ a.š. druskos
  • ¼ a.š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui (maždaug 250 g)

  • ¾ stiklinės (105 g) anakardžių
  • ½ stiklinės (125 ml) vandens
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 v.š. garstyčių
  • 1 v.š. sojų padažo
  • ½ citrinos sulčių
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio pipirų

Salotoms

Eiga:

  1. Iškepkite avinžirnius. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros (režimu „kaitinimas iš viršaus ir apačios“). Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
  2. Sumaišykite avinžirnius su 1 v.š. aliejaus, česnako granulėmis, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Paskleiskite ant kepimo popieriaus (vienu sluoksniu).
  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, kol avinžirniai gardžiai apskrus.
  4. Kol avinžirniai kepa, paruoškite padažą. Užpilkite anakardžius karštu vandeniu ir palikite mirkti 10-15 minučių. Nukoškite.
  5. Mirkytus anakardžius ir visus likusius padažui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos tekstūros.
  6. Iškepkite žirnių kepsnelius. Keptuvėje (virš vidutinės ugnies) įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite žirnių kepsnelius ir kepkite po maždaug 7 minutes (iš abiejų pusių), kol gražiai apskrus. Kepsneliams iškepus, išimkite juos iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusausintumėte riebalus.
  7. Patiekite salotas. Lėkštėje išdėliokite romaninės salotos lapus. Aptepkite padažu. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytą avokadą, keptus žirnių kepsnelius, traškius avinžirnius. Užberkite maistinių mielių dribsnių. Patiekite iš karto.

Recepto autorius: „Anamma“

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]