Reikės (keksiukams):
- Miltai (220 g)
- Rudasis cukrus (100 g)
- Kepimo milteliai 1 a. š.
- Druska 0,5 a. š.
- Ryžių-kokosų pienas (150 ml)
- Kokosų aliejus (80 ml)
- Pjaustytos šviežios braškės
Kremas:
- Augalinis sviesto pakaitalas 150 g
- Cukraus pudra 300 g
- Braškių sirupas
Eiga:
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius persijoti į vieną dubenį. Pašildyti kokosų aliejų ir pieną. Sumaišyti skystus ir sausus ingredientus su rankiniu – ne elektriniu – plaktuvu, kol neliks didelių miltų gumuliukų. Nepermaišyti.
- Keksiukų formelėse sluoksniuoti ingredientus: tešla, braškių gabalėliai, tešla. Kepti įkaitintoje orkaitėje 23 min ir atvėsinti.
- Kambario temperatūros sviesto pakaitalą plakti elektriniu plaktuvu, palaipsniui vis pridedant cukraus pudrą ir braškių sirupą. Kremą sudėti į konditerinį švirkštą ir kelias minutes palaikyti šaldytuve. Dekoruoti atvėsintus keksiukus.
- Keksiukus šaldytuve, uždarytame inde, galima laikyti iki 4 dienų. Išėmus iš šaldytuvo, rekomenduoju palaikyti keksiukus kambario temperatūroje apie 20 min, kremas taps minkštesnis, o keksiukas puresnis.
Už receptą dėkojame Aistė Eglynė