Bananų duona su vyšniomis


Desertai

Vasarą bananų duoną galima paįvairinti ir kitais sezoniniais vaisiais, pavyzdžiui, vyšniomis. Vyšnioms iškepus jų rūgštumo beveik nebeliks, o nuo bananų pyragui ir taip pakaks saldumo, tad galima kepti ir visai nenaudojant cukraus.

Reikės:

  • 3 gerai sunokusių bananų
  • 100 ml. augalinio pieno (recepte naudotas sojų)
  • 40 ml. kokosų aliejaus
  • 200 g. kvietinių miltų
  • 20 g. kokosų miltų (jeigu neturite, galima vietoje jų dėti kvietinius)
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukšto obuolių acto
  • 200 g. šviežių vyšnių su išimtais kauliukais
  • Žiupsnio druskos
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • Žiupsnio rudojo cukraus (galima jo ir nedėti)

Eiga:

  1. Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt.
  2. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  3. Bananus nulupti ir gerai sutrinti šakute. Sumaišyti juos su pienu, kokosų aliejumi ir actu.
  4. Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  5. Miltų masę sumaišyti su trintų bananų mase.
  6. Į mišinį įdėti vyšnias be kauliukų ir sumaišyti. Atidėti apie 2 šaukštus vyšnių, kurios bus dedamos ant pyrago viršaus.
  7. Kepimo skardą ištepti kokosų aliejumi. Naudota ~12x22cm pločio ir 6cm gylio skarda. Tešlą supilti į skardą ir paskirstyti tolygiai.
  8. Ant pyrago viršaus tolygiai sudėti atidėtas vyšnias ir šiek tiek įspausti rankomis.
  9. Visą pyragą apibarstyti žiupsniu rudojo cukraus ir kepti orkaitėje apie 40 min.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]