Vasarą bananų duoną galima paįvairinti ir kitais sezoniniais vaisiais, pavyzdžiui, vyšniomis. Vyšnioms iškepus jų rūgštumo beveik nebeliks, o nuo bananų pyragui ir taip pakaks saldumo, tad galima kepti ir visai nenaudojant cukraus.
Reikės:
- 3 gerai sunokusių bananų
- 100 ml. augalinio pieno (recepte naudotas sojų)
- 40 ml. kokosų aliejaus
- 200 g. kvietinių miltų
- 20 g. kokosų miltų (jeigu neturite, galima vietoje jų dėti kvietinius)
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukšto obuolių acto
- 200 g. šviežių vyšnių su išimtais kauliukais
- Žiupsnio druskos
- 0,5 šaukštelio cinamono
- Žiupsnio rudojo cukraus (galima jo ir nedėti)
Eiga:
- Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt.
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Bananus nulupti ir gerai sutrinti šakute. Sumaišyti juos su pienu, kokosų aliejumi ir actu.
- Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- Miltų masę sumaišyti su trintų bananų mase.
- Į mišinį įdėti vyšnias be kauliukų ir sumaišyti. Atidėti apie 2 šaukštus vyšnių, kurios bus dedamos ant pyrago viršaus.
- Kepimo skardą ištepti kokosų aliejumi. Naudota ~12x22cm pločio ir 6cm gylio skarda. Tešlą supilti į skardą ir paskirstyti tolygiai.
- Ant pyrago viršaus tolygiai sudėti atidėtas vyšnias ir šiek tiek įspausti rankomis.
- Visą pyragą apibarstyti žiupsniu rudojo cukraus ir kepti orkaitėje apie 40 min.
Recepto autorius: @plantasticka