Žalia bananų duona? Kodėl gi ne! „Matcha“ milteliai duonai suteikia švelnų žalios arbatos skonį ir paįvairina įprastą šio deserto receptą. Aprašytam pavyzdžiui panaudota maždaug 12 cm x 22 cm pločio ir 6 cm gylio kepimo forma.
Reikės:
- 3 gerai sunokusių bananų
- 150 g kvietinių miltų
- 50 g cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- ¼ šaukštelio druskos
- 2 šaukštų „Matcha“ miltelių
- 100 ml augalinio pieno (recepte naudotas saldintas avižų)
- 25 ml kokosų aliejaus
- 1 šaukšto obuolių acto
- Kelių lašai vanilės ekstrakto
Eiga:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
- Nulupti bananus ir šakute sutrinti iki daugmaž vientisos masės. Supilti ištirpdytą kokosų aliejų, obuolių actą, vanilės ekstraktą, pieną, cukrų ir gerai išmaišyti.
- Atskirame inde sumaišyti sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, druską ir „Matcha“ miltelius.
- Sausus ingredientus supilti į bananų masę ir išmaišyti.
- Kepimo formą ištepti kokosų ar kitu aliejumi. Į ją supilti tešlą ir išlyginti paviršių su šaukštu arba mentele.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių – ar duona iškepusi, galima patikrinti ir anksčiau, įsmeigiant į ją medinį iešmelį (jei prie jo nebelimpa tešla, duona yra iškepusi).
- Išėmus iš orkaitės palikti 10-20 minučių atvėsti. Tada išimti iš kepimo formos ir palikti atvėsti pilnai arba supjaustyti ir patiekti.
Recepto autorius: @plantasticka