Lengvai saldūs, su riešutiniu poskoniu ir nerealiai purūs blyneliai – puikus savaitgalio pusryčių pasirinkimas. Bananai yra nerealus ingredientas veganiškoje virtuvėje, pridedantis ne tik natūralaus saldumo, bet ir puikiai pakeičiantis kiaušinį. Pasiskaninkite blynelius šokoladu, riešutų sviestu, mėgiama uogiene ar uogomis!
Reikės:
- 1 prinokusio banano
- 50 g riešutų sviesto
- 100 g kvietinių miltų
- ½ a. š. kepimo miltelių
- 2 v. š. klevų sirupo (tiks ir agavų ar kitas sirupas)
- 150 ml sojų ar migdolų pieno
- 1 v. š. neutralaus skonio aliejaus
Eiga:
- Sutriname bananą šakute ir sumaišome su riešutų sviestu ir klevų sirupu.
- Sudedame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome.
- Po truputį supilame pieną ir vis maišome, kol pasidarys vientisa masė.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir su šaukštu dedame blynus (~2 v. š. kiekvienam blynui).
- Kepame apie 2-3 min., kol paviršiuje atsiras skylutės, tada apverčiame ir kepame dar keletą minučių.
- Patiekiame su mėgiamais priedais ir skanaujame!
Už receptą dėkojame: 22 Challenge