Bananiniai blyneliai


Karšti patiekalai

Lengvai saldūs, su riešutiniu poskoniu ir nerealiai purūs blyneliai – puikus savaitgalio pusryčių pasirinkimas. Bananai yra nerealus ingredientas veganiškoje virtuvėje, pridedantis ne tik natūralaus saldumo, bet ir puikiai pakeičiantis kiaušinį. Pasiskaninkite blynelius šokoladu, riešutų sviestu, mėgiama uogiene ar uogomis!

Reikės:

  • 1 prinokusio banano
  • 50 g riešutų sviesto
  • 100 g kvietinių miltų
  • ½ a. š. kepimo miltelių
  • 2 v. š. klevų sirupo (tiks ir agavų ar kitas sirupas)
  • 150 ml sojų ar migdolų pieno
  • 1 v. š. neutralaus skonio aliejaus

Eiga:

  1. Sutriname bananą šakute ir sumaišome su riešutų sviestu ir klevų sirupu.
  2. Sudedame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome.
  3. Po truputį supilame pieną ir vis maišome, kol pasidarys vientisa masė.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir su šaukštu dedame blynus (~2 v. š. kiekvienam blynui).
  5. Kepame apie 2-3 min., kol paviršiuje atsiras skylutės, tada apverčiame ir kepame dar keletą minučių.
  6. Patiekiame su mėgiamais priedais ir skanaujame!

Už receptą dėkojame: 22 Challenge

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]