Neįtikėtinai skani sriuba, kurios vieną kartą paragavę, norėsite dar ir dar. Galite keisti daržoves ir makaronus pagal poreikį, vietoj kreivabudės tiks ir kiti grybai, vietoj ryžių makaronų tiks ir rameno ar soba makaronai. Pabandykite!
Reikės (~2-3 porcijoms):
- 400 ml kokosų pieno
- 600 ml daržovių sultinio
- 2 česnako skiltelių
- 1 a. š. sutarkuotos imbiero šaknies
- 1 laimo sulčių
- 2 v. š. sojų padažo
- 1 v. š. raudonojo kario pastos (galite naudoti ir žalią, irgi labai tiks)
- ½ v. š. miso pastos (nebūtina)
- 1 v. š. klevų sirupo/rudo cukraus
- ryžių ar kitų mėgstamų makaronų
- ½ morkos
- ½ paprikos
- 150 g kreivabudžių
- 1 šviežio jalapeno ar čili pipiro, jei norisi
- patiekimui tiks: kalendra/ svogūno laiškai/ sezamo sėklos/ žemės riešutai
Eiga:
- Keptuvėje apkepame daržoves – smulkiai supjaustytą morką, papriką, grybus ir jalapeną. Kepame tol, kol šiek tiek suminkštės ir gražiai apskrus.
- Kol kepa daržovės, puode su šlakeliu aliejaus apie minutę apkepame susmulkintą česnaką ir imbierą. Sudedame kario pastą ir dar minutę pakepame.
- Supilame sultinį, kokosų pieną, išmaišome ir leidžiame užvirti. Sumažiname ugnį iki žemiausios, uždengiame dangčiu ir paliekame.
- Daržovėms baigus kepti, jas atidedame.
- Pasiruošiame makaronus. Jei naudosite ryžių makaronus, juos užtenka užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 2-3 min. ir tada būtinai nuplauti po šaltu vandeniu.
- Į sriubą pilame sojų padažą, laimo sultis, sirupą ar cukrų, miso pastą ir gerai išmaišome.
- Dedame daržoves ir makaronus į puodą arba viską paskirstome tiesiai į lėkštes. Užberiame sėklų, riešutų, svogūno laiškų ir valgome.
Už receptą dėkojame: @tofuvisainefu