Šį avinžirnių mišinį galima naudoti ir salotoms ar valgyti kaip mišrainę, o jei norėtųsi pasidaryti patiekalą, kuris primintų tuną – į visą mišinį dar įdėkite šiek tiek smulkintų jūros dumblių lapų (naudojamus suši gaminimui).
Reikės (3-4 sumuštiniams):
- 240g virtų/konservuotų avinžirnių (vienos skardinės)
- 1 saliero stiebo
- 1 nedidelio raudonojo svogūno
- 55g marinuotų agurkėlių (+2 šaukštų jų skysčio)
- kalendros ir petražolių (abi sudėjus turėtų būti maždaug maža sauja)
- 45g veganiško majonezo (apie 2 šaukštų)
- 0,5-1 šaukštelio kumino
- jei reikia – druskos, pipirų
- pasirinktos šviesios duonos
Eiga:
- Susmulkinti svogūną, salierą, agurkėlius, petražoles ir kalendrą.
- Avinžirnius galima sutrinti šakute ir sumaišyti su smulkintomis daržovėmis ir majonezu, prieskoniais arba, jeigu turite, sumalti rankiniu trintuvu. Jeigu smulkinsite trintuvu, visas daržoves prieš tai vis tiek reikėtų susmulkinti, o visą masę sutrinti ne iki visai vientisos masės – kad liktų šiek tiek nesmulkintų daržovių ar avinžirnių gabalėlių.
- Tokį mišinį galima tepti tiesiai ant pasirinktos duonos arba dar uždėti avokado, rukolos ar kitų salotų.
Recepto autorius: @plantasticka