Augaliniai Žemaičių blynai, įdaryti sojos faršu ir aplieti tirštu, kreminiu pupelių padažu.
Reikės:
Blynams
- Maždaug 1 kg drauge su lupenomis išvirtų bulvių
- 1 v.š. bulvių krakmolo
- 2 v.š. miltų
- 3 v.š. maltų linų sėmenų, išbrinkintų vandenyje (maždaug 5 v.š.)
- Žiupsnelio druskos
Įdarui
- 2 morkų
- 150 g sojos faršo
- 1 didelio svogūno
- Vištienos prieskonių mišinio
- 2 v.š. pomidorų padažo
Pupelių padažui
- 3 v.š. kokosų pieno
- 1 skardinės (maždaug 300 g) sviestinių pupelių
- 1-2 a.š. maistinių mielių
Eiga:
- Išvirkite bulves su lupenomis. Daržovėms atvėsus, nuskuskite ir sutrinkite į vientisą bulvių masę. Sudėkite krakmolą, brinkintus linų sėmenis, druską. Išmaišykite, ingredientus minkydami rankomis.
- Paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūnus ir sutarkuokite morkas. Apkepinkite daržoves keptuvėje ir tada į ją sudėkite išvirtą sojos faršą. Suberkite prieskonius, supilkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite ir pakepinkite visus ingredientus keptuvėje.
- Formuokite paplotėlius. Suvilgykite rankas vandeniu. Dėkite ploną sluoksnį bulvių, tada įdarą, tuomet uždenkite jį dar vienu sluoksniu bulvių ir suspauskite kraštelius.
- Kepkite blynus keptuvėje – apversdami, kad blynai apkeptų iš abiejų pusių.
- Paruoškite padažą: sudėkite į puodą 3 v.š. kokosų pieno, sviestines pupeles ir įberkite maistinių mielių (1-2 a.š. arba pagal skonį). Sutrinkite padažo ingredientus virtuviniu mikseriu (iki kreminės tekstūros) ir pašildykite. Jei norisi skystesnio padažo, papildomai įpilkite kokosų pieno.
Recepto autorė: Arina iš @mano_vyras_veganas (www.augalinismaistas.lt)