Augaliniai Žemaičių blynai


Karšti patiekalai

Augaliniai Žemaičių blynai, įdaryti sojos faršu ir aplieti tirštu, kreminiu pupelių padažu.

Reikės:

Blynams

  • Maždaug 1 kg drauge su lupenomis išvirtų bulvių
  • 1 v.š. bulvių krakmolo
  • 2 v.š. miltų
  • 3 v.š. maltų linų sėmenų, išbrinkintų vandenyje (maždaug 5 v.š.)
  • Žiupsnelio druskos

Įdarui

  • 2 morkų
  • 150 g sojos faršo
  • 1 didelio svogūno
  • Vištienos prieskonių mišinio
  • 2 v.š. pomidorų padažo

Pupelių padažui

  • 3 v.š. kokosų pieno
  • 1 skardinės (maždaug 300 g) sviestinių pupelių
  • 1-2 a.š. maistinių mielių

Eiga:

  1. Išvirkite bulves su lupenomis. Daržovėms atvėsus, nuskuskite ir sutrinkite į vientisą bulvių masę. Sudėkite krakmolą, brinkintus linų sėmenis, druską. Išmaišykite, ingredientus minkydami rankomis.
  2. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūnus ir sutarkuokite morkas. Apkepinkite daržoves keptuvėje ir tada į ją sudėkite išvirtą sojos faršą. Suberkite prieskonius, supilkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite ir pakepinkite visus ingredientus keptuvėje.
  3. Formuokite paplotėlius. Suvilgykite rankas vandeniu. Dėkite ploną sluoksnį bulvių, tada įdarą, tuomet uždenkite jį dar vienu sluoksniu bulvių ir suspauskite kraštelius.
  4. Kepkite blynus keptuvėje – apversdami, kad blynai apkeptų iš abiejų pusių.
  5. Paruoškite padažą: sudėkite į puodą 3 v.š. kokosų pieno, sviestines pupeles ir įberkite maistinių mielių (1-2 a.š. arba pagal skonį). Sutrinkite padažo ingredientus virtuviniu mikseriu (iki kreminės tekstūros) ir pašildykite. Jei norisi skystesnio padažo, papildomai įpilkite kokosų pieno.

Recepto autorė: Arina iš @mano_vyras_veganas (www.augalinismaistas.lt)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]