Traškių avinžirnių užkandis


Užkandžiai

Avinžirnių tikriausiai galima rasti beveik kiekvieno vegano (ir ne tik) spintelėse, gal dėl to, kad iš jų galima padaryti kone viską – humusą, kepsnelius, desertus… O norint tik užkąsti ir ilgai nesisukti virtuvėje iš jų galima pasidaryti ir paprastą užkandį – traškius, orkaitėje keptus avinžirnius su prieskoniais. Šiame recepte siūlome tik vieną prieskonių derinį, bet jis tikrai gali būti keičiamas pagal tai, ką tuo metu turite namuose ar ką labiau mėgstate.

Reikės:

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių (240 g)
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus (7 ml)
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio džiovintų krapų
  • 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
  • 1 šaukštelio česnakų granulių

Eiga:

  1. Avinžirnius nuplauti ir gerai nusausinti, pašalinti jų „odeles“ (suspaudus avinžirnį matysis kaip nusiima jo apvalkalas).
  2. Nusausintus avinžirnius paskirstyti kepimo skardoje ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (po 10 min. kepimo avinžirnius pramaišyti).
  3. Išėmus apkeptus avinžirnius juos gerai sumaišyti su visais prieskoniais ir aliejumi ir vėl paskirsčius kepimo skardoje kepti dar 10-12 min.
  4. Sunaudoti geriausia tą pačią ar kitą dieną, nes ilgiau laikant gali dar labiau sukietėti.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]