Avinžirnių tikriausiai galima rasti beveik kiekvieno vegano (ir ne tik) spintelėse, gal dėl to, kad iš jų galima padaryti kone viską – humusą, kepsnelius, desertus… O norint tik užkąsti ir ilgai nesisukti virtuvėje iš jų galima pasidaryti ir paprastą užkandį – traškius, orkaitėje keptus avinžirnius su prieskoniais. Šiame recepte siūlome tik vieną prieskonių derinį, bet jis tikrai gali būti keičiamas pagal tai, ką tuo metu turite namuose ar ką labiau mėgstate.
Reikės:
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių (240 g)
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus (7 ml)
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio džiovintų krapų
- 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
- 1 šaukštelio česnakų granulių
Eiga:
- Avinžirnius nuplauti ir gerai nusausinti, pašalinti jų „odeles“ (suspaudus avinžirnį matysis kaip nusiima jo apvalkalas).
- Nusausintus avinžirnius paskirstyti kepimo skardoje ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (po 10 min. kepimo avinžirnius pramaišyti).
- Išėmus apkeptus avinžirnius juos gerai sumaišyti su visais prieskoniais ir aliejumi ir vėl paskirsčius kepimo skardoje kepti dar 10-12 min.
- Sunaudoti geriausia tą pačią ar kitą dieną, nes ilgiau laikant gali dar labiau sukietėti.
Recepto autorius: @plantasticka