Reikės (1 porcija):
- 1 pakelio (180 g) tofu
BBQ padažui:
- 2 v. š. sojos padažo
- 1 v. š. pomidorų pastos
- 1 v. š. klevų sirupo
- 2 česnako skiltelės
Kaip gaminti:
- Pirmiausiai nusausinkite tofu. Padėkite jį ant kelių sluoksnių virtuvinio ar popierinio rankšluosčio, užklokite kitu rankšluosčiu, uždėkite pjaustymo lentelę ir prislėkite kokiu nors sunkiu daiktu (pavyzdžiui, stora knyga, sunkia keptuve ir panašiai). Taip palikite apie 30 minučių. Tada supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais, jei planuojate verti ant iešmelių, arba pailgomis juostelėmis, jei dėsite ant griliaus.
- BBQ padažui: išspauskite arba smulkiai sutarkuokite česnako skilteles ir sumaišykite su likusiomis padažo sudėtinėmis dalimis. Tofu gabaliukus iš visų pusių padenkite padažu ir palikite marinuotis per naktį – geriausia viską pasidaryti iš vakaro.
- Kitą dieną pamarinuotus tofu gabaliukus kepkite ant grotelių arba pervertus ant iešmelių (medinius iešmelius prieš kepant pamirkykite vandenyje). Kepti taip pat galima grill keptuvėje arba orkaitėje. Kepkite ant vidutinės kaitros, kad nesudegtų ir gražiai apskrustų, apverčiant iš visų pusių.
- Iškeptus tofu gabaliukus aptepkite BBQ padažo likučiais ir patiekite valgyti su šviežių daržovių salotomis, ryžiais ar bolivine balanda.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei iš Valgykime sveikiau