Šie blynai yra visiška skonių bomba! Jei paprasti lietiniai jau atsibodo ir norisi kažko naujo, bet nesudėtingo, tai tiesiog privalote pabandyti – tikrai nenusivilsite.
Reikės (4 blynams – 2 porcijoms):
- 50 g špinatų (galima ir daugiau)
- 120 g kvietinių miltų
- 240 ml nesaldinto augalinio pieno
- žiupsnio druskos
- saujos vyšninių pomidoriukų
- keleto džiovintų pomidorų
- 1 avokado
- ~100 g augalinės fetos
- 1 laimo
- šiek tiek šviežios kalendros
- „Sriracha“ padažo, jei norisi, kad visi skonių receptoriai būtų paliesti, bet nebūtina, skanu bus ir taip
Eiga:
- Špinatus, miltus, pieną, druską dedame į maisto smulkintuvą ir malame, kol gausis vientisa masė.
- Susipjaustome avokadą juostelėmis, pomidoriukus pjauname pusiau.
- Pilame tešlą ant įkaitinto aliejaus ir kepame kaip įprastus lietinius, po keletą minučių iš abiejų pusių.
- Susidedame įdarą, apšlakstome laimo sultimis, jei patinka, užsimetame kalendros, ir ragaujame.
Už receptą dėkojame: @tofuvisainefu