Špinatiniai lietiniai su pomidoriukais ir augaline feta


Karšti patiekalai

Šie blynai yra visiška skonių bomba! Jei paprasti lietiniai jau atsibodo ir norisi kažko naujo, bet nesudėtingo, tai tiesiog privalote pabandyti – tikrai nenusivilsite.

Reikės (4 blynams – 2 porcijoms):

  • 50 g špinatų (galima ir daugiau)
  • 120 g kvietinių miltų
  • 240 ml nesaldinto augalinio pieno
  • žiupsnio druskos
  • saujos vyšninių pomidoriukų
  • keleto džiovintų pomidorų
  • 1 avokado
  • ~100 g augalinės fetos
  • 1 laimo
  • šiek tiek šviežios kalendros
  • „Sriracha“ padažo, jei norisi, kad visi skonių receptoriai būtų paliesti, bet nebūtina, skanu bus ir taip

Eiga:

  1. Špinatus, miltus, pieną, druską dedame į maisto smulkintuvą ir malame, kol gausis vientisa masė.
  2. Susipjaustome avokadą juostelėmis, pomidoriukus pjauname pusiau.
  3. Pilame tešlą ant įkaitinto aliejaus ir kepame kaip įprastus lietinius, po keletą minučių iš abiejų pusių.
  4. Susidedame įdarą, apšlakstome laimo sultimis, jei patinka, užsimetame kalendros, ir ragaujame.

Už receptą dėkojame: @tofuvisainefu

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]