Jeigu mėgstate eksperimentuoti su skoniais ir prieskoniais – sriubos tam ypač tinkamas patiekalas. Recepte siūloma sriubą paskaninti kumino prieskoniais, bazilikais, o pastarieji puikiai dera su pomidorais.
Reikės (~2 porcijoms):
- Maždaug 4 bulvių
- 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų su bazilikais
- 1-1,5 daržovių sultinio kubelio
- 2 šaukštelių kumino prieskonių
- 1-2 šaukštų šaldyto arba šviežio baziliko
- 1 šaukštelio raudonėlio
- 0,5-1 šaukštelio cukraus
Eiga:
- Išvirkite smulkiai supjaustytas bulves (vanduo turėtų pilnai jas apsemti – pagal poreikį, jei norisi skystesnės sriubos, vandens galima pilti ir daugiau).
- Bulvėms išvirus, jų nusunkti nereikia: į tą patį puodą sudėkite konservuotus pomidorus, sultinio kubelį, prieskonius ir kitus ingredientus. Pavirkite dar apie 5-8 minutes.
- Ingredientams išvirus, įmaišykite petražolių, krapų ar kitų žolelių.
Recepto autorius: @plantasticka