Mini sūrio pyragaičiai su avietėmis


Desertai

Saldūs ir spalvingi pyragaičiai puikiai tiks tiek šventei, tiek pasilepinimui paprastą dieną. Pyragaičių skonį bei spalvą galima ir lengva pritaikyti savo poreikiams – tiesiog pakeiskite avietes kitomis mėgstamomis uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis, gervuogėmis, braškėmis… Būdų tikrai galybė! 

Reikės (6 vnt.):

Pagrindui

  • 40 g graikinių riešutų ir 20 g lazdyno riešutų (gali būti tik graikiniai)
  • 40 g avižinių dribsnių
  • 4 datulių be kauliukų
  • 5 ml (maždaug 1 šaukštelio) tirpinto kokosų aliejaus
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio cinamono

Baltam kremui

  • 100 g anakardžių 
  • 60 ml kokosų pieno (riebaus)
  • 30 ml klevų arba agavų sirupo
  • 10 ml šviežios citrinos sulčių
  • Kelių lašų vanilės aromato
  • Žiupsnio druskos

Rožiniam kremui

  • 20 g anakardžių
  • 15 ml kokosų pieno (riebaus)
  • 10 ml klevų arba agavų sirupo
  • Žiupsnio druskos
  • 40 g šaldytų aviečių

Eiga:

  1. Užpilkite anakardžius (100 g ir 20 g – atskiruose indeliuose) karštu vandeniu ir palaikykite 30 min. arba daugiau.
  2. Rankiniu trintuvu arba maisto procesoriumi sumalkite visus pagrindui skirtus ingredientus  (iki lengvai formuojamos masės).
  3. Iš kepimo popieriaus iškirpkite maždaug 1 cm skersmens juosteles ir sudėkite po dvi į kiekvieną keksiukų kepimo skardos formelę (suformuodami „X“ raides). Tai vėliau padės lengviau išimti iškepusius pyragaičius. 
  4. Dėkite pagrindui skirtą masę ant kepimo popieriaus juostelių kepimo skardoje – išdalinkite masę po lygiai, iš viso šešiems pyragaičiams. Įspauskite ją rankomis, kad paviršius taptų lygus.
  5. Sumalkite visus baltam kremui skirtus ingredientus (nuo išmirkusių anakardžių prieš tai nupylę vandenį). Išdalinkite šią masę po pyragaičius, paskirstydami ją ant maltų riešutų pagrindo ir išlygindami paviršių. Į kiekvieną formelę dėkite maždaug po 1,5 šaukšto kremo, palikdami šiek tiek vietos rožiniam kremui. Įdėkite kepimo skardą į šaldiklį ir palaikykite (apie 30 min.). 
  6. Palaukę 30 min. sumalkite visus rožiniam kremui skirtus ingredientus. Išimkite pyragaičius iš šaldiklio ir paskirstykite rožinę masę ant kiekvieno pyragaičio viršaus, išlygindami paviršių. Palaikykite pyragaičius šaldiklyje (maždaug 1 val.), o prieš valgydami palikite juos 5-10 min. pastovėti kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Tam, kad išimtumėte pyragaitį iš kepimo skardos, kelkite kepimo popieriaus juosteles už kraštų. 

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]