Saldūs ir spalvingi pyragaičiai puikiai tiks tiek šventei, tiek pasilepinimui paprastą dieną. Pyragaičių skonį bei spalvą galima ir lengva pritaikyti savo poreikiams – tiesiog pakeiskite avietes kitomis mėgstamomis uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis, gervuogėmis, braškėmis… Būdų tikrai galybė!
Reikės (6 vnt.):
Pagrindui
- 40 g graikinių riešutų ir 20 g lazdyno riešutų (gali būti tik graikiniai)
- 40 g avižinių dribsnių
- 4 datulių be kauliukų
- 5 ml (maždaug 1 šaukštelio) tirpinto kokosų aliejaus
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio cinamono
Baltam kremui
- 100 g anakardžių
- 60 ml kokosų pieno (riebaus)
- 30 ml klevų arba agavų sirupo
- 10 ml šviežios citrinos sulčių
- Kelių lašų vanilės aromato
- Žiupsnio druskos
Rožiniam kremui
- 20 g anakardžių
- 15 ml kokosų pieno (riebaus)
- 10 ml klevų arba agavų sirupo
- Žiupsnio druskos
- 40 g šaldytų aviečių
Eiga:
- Užpilkite anakardžius (100 g ir 20 g – atskiruose indeliuose) karštu vandeniu ir palaikykite 30 min. arba daugiau.
- Rankiniu trintuvu arba maisto procesoriumi sumalkite visus pagrindui skirtus ingredientus (iki lengvai formuojamos masės).
- Iš kepimo popieriaus iškirpkite maždaug 1 cm skersmens juosteles ir sudėkite po dvi į kiekvieną keksiukų kepimo skardos formelę (suformuodami „X“ raides). Tai vėliau padės lengviau išimti iškepusius pyragaičius.
- Dėkite pagrindui skirtą masę ant kepimo popieriaus juostelių kepimo skardoje – išdalinkite masę po lygiai, iš viso šešiems pyragaičiams. Įspauskite ją rankomis, kad paviršius taptų lygus.
- Sumalkite visus baltam kremui skirtus ingredientus (nuo išmirkusių anakardžių prieš tai nupylę vandenį). Išdalinkite šią masę po pyragaičius, paskirstydami ją ant maltų riešutų pagrindo ir išlygindami paviršių. Į kiekvieną formelę dėkite maždaug po 1,5 šaukšto kremo, palikdami šiek tiek vietos rožiniam kremui. Įdėkite kepimo skardą į šaldiklį ir palaikykite (apie 30 min.).
- Palaukę 30 min. sumalkite visus rožiniam kremui skirtus ingredientus. Išimkite pyragaičius iš šaldiklio ir paskirstykite rožinę masę ant kiekvieno pyragaičio viršaus, išlygindami paviršių. Palaikykite pyragaičius šaldiklyje (maždaug 1 val.), o prieš valgydami palikite juos 5-10 min. pastovėti kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Tam, kad išimtumėte pyragaitį iš kepimo skardos, kelkite kepimo popieriaus juosteles už kraštų.
Recepto autorius: @plantasticka