Pyragas skanus tiek vienas, tiek su ledais.
Reikės:
- 250 g avižinių miltų
- 150 g migdolų miltų
- 50 g kukurūzų krakmolo
- 200 g nerafinuoto cukraus
- 1 šaukštelis kepimo sodos
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 200 g paprasto kokosinio jogurto
- 1/4 alyvuogių aliejaus
- 1 puodelis migdolų pieno
- 1 šaukštelis migdolų ekstrakto
- 100 g šaldytų vyšnių be kauliukų
- 10 g migdolų riekelių
Gaminame:
- Visą apvalią kepimo formą (tiek dugną, tiek kraštus) išklojame kepimo popieriumi, kad pyragas nepriliptų prie kepimo formos.
- Įkaitiname orkaitę iki 185 laipsnių Celsijaus (vėjelis viršus-apačia).
- Dubenyje sumaišome sausus ingredientus.
- Atskirai sumaišome visus šlapius ingredientus.
- Šlapių ingredientų mišinį pilame į sausus ir viską sumaišome kartu.
- Sudedame vyšnias ir lengvai pamaišome, kad uogos pasiskirstytų tešloje.
- Kepkite 25 minutes 185 laipsnių temperatūroje.
- Išimkite, apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite dar 50-60 min.
- Prieš išimdami iš torto formos leiskite šiek tiek atvėsti.
*Kepimo laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės temperatūros ir programos. Patikrinti ar iškepė galima įsmeigus medinį pagaliuką – tešla turi prie jo nelipti.
Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)