Makaronai su moliūgu ir augaliniu sūriu gali tapti greita ir skania vakariene. Siūlome iš anksto pasiruošti moliūgų tyrę bei iš ryto užmerkti anakardžių riešutus.
Reikės:
- 400 g makaronų (nevirtų)
- 1 puodelio moliūgų tyrės
- 1 puodelio mirkytų anakardžių riešutų
- 1/2 puodelio migdolų pieno
- 1/3 puodelio maistinių mielių dribsnių
- 2 v.š. kukurūzų krakmolo arba kukurūzų miltų
- 3-5 skiltelės česnako
- 1v.š. svogūnų granulių
- 1v.š. garstyčių miltelių
- 1/2 a.š. geros kokybės juodųjų pipirų
- 1/2 a.š. druskos
- 1 a.š. malto muskato
- 1 a.š. cinamono
- 1/2 a.š. maltos ciberžolės
- 3 v.š. aliejaus kepimui ( aš naudoju alyvuogių)
- žiubsnelio maistinių mielių ir šalavijo ar čiobrelio maisto patiekimui
Kaip gaminti:
- Užkaičiame puodą su vandeniu. Vandeniui užvirus, dedame makaronus ir verdame pagal instrukciją. Geriausiai virti al dente.
- Kol makaronai verda, ruošiame padažą. Į maisto trintuvą dedame mirkytus anakardžių riešutus ir pilame migdolų pieną. Plakame apie 3-5 minutes, priklausomai nuo trintuvo stiprumo. Svarbu, kad riešutai gerai susiplaktų ir būtų kreminės konsistencijos. Dedame likusius ingredientus į plaktuvą ir vėl plakame apie 3-5 minutes kol viskas gerai susimaišo.
- Išvirusius makaronus nusunkiame, dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pilame padažą. Kepame apie 3-5 minutes maišant mentele, kol viskas sušyla ir padažas gerai įsigeria į makaronus.
- Patiekiant galima pabarstyti maistinių mielių dribsniais, puikiai tinka šviežias šalavijas ar čiobrelis.
- Patarimas: naudokite trumpus makaronus su grioveliais, pavyzdžiui Fusilli, Casarecce ar Farfalle, nes padažas geriau įsigeria į tokių formų makaronus.
Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)