Barbekiu tempė su keptomis daržovėmis


Karšti patiekalai

Pats paprasčiausias būdas suvalgyti daugiau daržovių – vienos skardos patiekalai. Pietus arba vakarienę pagaminsite greitai, nes didžiąją dalį „darbo“ už jus atliks orkaitė. 

Tiesiog supjaustykite mėgstamas daržoves panašaus dydžio gabaliukais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite prieskoniais. Šalia nepamirškite ir augalinių baltymų: šįsyk patiekalo centre – maistingoji tempė. Tai – puikus augalinių baltymų, skaidulų ir probiotikų šaltinis, išgaunamas iš sojų pupelių fermentacijos būdu. Tempę galima kepti orkaiteje, keptuvėje arba ant grotelių, taip pat – troškinti ir marinuoti, nes produktas gerai sugeria skonius. 

Visų recepte rekomenduojamų produktų – įskaitant net poros skirtingų rūšių tempę – galite įsigyti lietuviško prekybos tinklo MAXIMA parduotuvėse.

Reikės:

  • 200 g ekologiškos tempės „Gourmet Green“
  • 500 g saldžiųjų bulvių
  • 3 vidutinio dydžio paprikų (gali būti vienos arba skirtingų spalvų)
  • 2 didesnių raudonųjų svogūnų
  • 1 virtos kukurūzo burbuolės 
  • 100 g mažų pomidoriukų
  • 4 v.š. „Well done“ barbekiu padažo 
  • 5 v.š. kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • 1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 a.š. česnako granulių
  • Druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros (režimu „kaitinimas iš viršaus ir apačios“).
  2. Supjaustykite tempę nedideliais (maždaug 1,5–2 cm didumo) gabaliukais. Užpilkite juos barbekiu padažu ir pamaišykite, kad visi gabaliukai pasidengtų tolygiai. 
  3. Nuplaukite ir supjaustykite saldžiąsias bulves, paprikas ir svogūnus. 
  4. Sudėkite daržoves į didesnį indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suberkite prieskonius (rūkytą ir saldžiąją paprikos, česnako granules, druską bei pipirus) ir viską sumaišykite, kad aliejus ir prieskoniai padengtų visas daržoves. 
  5. Sudėkite daržoves į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 30 minučių. Proceso metu daržoves skardoje kelis kartus permaišykite.
  6. Nedideliais gabaliukais supjaustykite kukurūzo burbuolę. Turėkite omenyje, kad daržovės šerdis (kamieninė dalis) nėra valgoma. 
  7. Orkaitėje apkepus pirmosioms daržovėms, į tą pačią skardą sudėkite kukurūzo burbuolės gabaliukus, barbekiu padaže apvoliotą tempę ir mažus pomidoriukus (juos galite kepti drauge su šakele). Viską lengvai sumaišykite, pašaukite skardą atgal į orkaitę ir kepkite dar maždaug 15 minučių.  

Papildomi patarimai: 

  1. Tikslus ingredientų kepimo laikas gali priklausyti nuo jūsų orkaitės kaitrumo ir supjaustytų daržovių dydžio. Daržovės turi tapti minkštos, bet neištižti.
  2. Tempė yra vartojimui paruoštas produktas, todėl ilgai kepti jos nebūtina. Ilgai kepamas šis ingredientas išsausėja. 

Recepto autorė: Aistė Aužbikavičiūtė @buckwheatandvanillastudio (sukurta lietuviškam prekybos tinklui MAXIMA)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]