Balandėlių apkepas su sojų faršu


Karšti patiekalai

Greitesnis tradicinio balandėlių patiekalo variantas. Maistingą įdarą suformuoti padės augalinis „Anamma“ sojų faršas.

Reikės:

  • 1 nedidelio  (maždaug 1 kg) šviežio baltagūžio kopūsto
  • 5 v.š. Naturli’ BLOCK augalinio sviesto
  • Žiupsnio druskos
  • 1 didelio svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • 2 morkų
  • 1 pakuotės (300 g) „Anamma“ sojų faršo
  • 420 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 a.š. druskos
  • ½ a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. džiovintų prieskoninių žolelių
  • 1 ½ stiklinės (375 ml) daržovių sultinio
  • 120 g plikytų ilgagrūdžių ryžių
  • Ryšelio šviežių krapų
  • 300 g tarkuoto augalinio sūrio

Patiekimui:

  • Kokosų jogurto
  • Šviežių krapų

Eiga: 

  1. Supjaustykite kopūstą nedideliais gabalėliais.
  2. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite 3 šaukštus Naturli’ BLOCK augalinio sviesto. Suberkite smulkintus kopūstus, pagardinkite druska ir, uždengę dangčiu, troškinkite, kol kopūstų gabalėliai taps minkšti. Kopūstams suminkštėjus, perdėkite juos į dubenį ir atidėkite į šalį.
  3. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusius 2 šaukštus Naturli’ BLOCK augalinio sviesto. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus ir tarkuotą morką. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
  4. Sudėkite „Anamma“ sojų faršą ir kepkite dar penkias minutes.
  5. Supilkite konservuotus smulkintus pomidorus, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite.
  6. Supilkite sultinį ir suberkite ryžius. Išmaišykite. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite maždaug 15 minučių, kol ryžiai suminkštės. Kartkartėmis nukelkite dangtį ir išmaišykite.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros (režimu „kaitinimas iš viršaus ir iš apačios“). Pasiruoškite gilų kepimo indą.
  8. Sumaišykite keptus kopūstus su prieš tai paruoštu sojų faršo įdaru, smulkintais krapais ir puse (150 g) patiekalui numatyto augalinio sūrio. Sukrėskite į kepimo indą ir išlyginkite paviršių.
  9. Viršų apiberkite likusiu tarkuotu augaliniu sūriu.
  10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol sūris suminkštės. Patiekite su kokosų jogurtu ir šviežiais krapais.

Recepto autorius: „Anamma“

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]