Greitesnis tradicinio balandėlių patiekalo variantas. Maistingą įdarą suformuoti padės augalinis „Anamma“ sojų faršas.
Reikės:
- 1 nedidelio (maždaug 1 kg) šviežio baltagūžio kopūsto
- 5 v.š. Naturli’ BLOCK augalinio sviesto
- Žiupsnio druskos
- 1 didelio svogūno
- 4 skiltelių česnako
- 2 morkų
- 1 pakuotės (300 g) „Anamma“ sojų faršo
- 420 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 1 a.š. druskos
- ½ a.š. maltų juodųjų pipirų
- 1 a.š. džiovintų prieskoninių žolelių
- 1 ½ stiklinės (375 ml) daržovių sultinio
- 120 g plikytų ilgagrūdžių ryžių
- Ryšelio šviežių krapų
- 300 g tarkuoto augalinio sūrio
Patiekimui:
- Kokosų jogurto
- Šviežių krapų
Eiga:
- Supjaustykite kopūstą nedideliais gabalėliais.
- Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite 3 šaukštus Naturli’ BLOCK augalinio sviesto. Suberkite smulkintus kopūstus, pagardinkite druska ir, uždengę dangčiu, troškinkite, kol kopūstų gabalėliai taps minkšti. Kopūstams suminkštėjus, perdėkite juos į dubenį ir atidėkite į šalį.
- Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusius 2 šaukštus Naturli’ BLOCK augalinio sviesto. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus ir tarkuotą morką. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
- Sudėkite „Anamma“ sojų faršą ir kepkite dar penkias minutes.
- Supilkite konservuotus smulkintus pomidorus, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite.
- Supilkite sultinį ir suberkite ryžius. Išmaišykite. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite maždaug 15 minučių, kol ryžiai suminkštės. Kartkartėmis nukelkite dangtį ir išmaišykite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros (režimu „kaitinimas iš viršaus ir iš apačios“). Pasiruoškite gilų kepimo indą.
- Sumaišykite keptus kopūstus su prieš tai paruoštu sojų faršo įdaru, smulkintais krapais ir puse (150 g) patiekalui numatyto augalinio sūrio. Sukrėskite į kepimo indą ir išlyginkite paviršių.
- Viršų apiberkite likusiu tarkuotu augaliniu sūriu.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol sūris suminkštės. Patiekite su kokosų jogurtu ir šviežiais krapais.
Recepto autorius: „Anamma“