Jei nesate valgę kepto avokado ir toks patiekalas Jums skamba keistai, tai pats metas išbandyti! Šios traškios avokado „bulvytės“ tikrai nudžiugins jūsų skonio receptorius. Tiks kaip užkandis arba garnyras prie kitų patiekalų, o gal net ir įsidėti į tortiliją ar burgerį.
Tokioms „bulvytėms“ geriausia naudoti beveik pradėjusį nokti avokadą, kuris jau nebėra toks kietas, bet dar ir ne visiškai minkštas. Prinokęs irgi tiks, tiesiog bus žymiai sunkiau jį apvolioti augaliniame piene ir džiūvėsėliuose.
Reikės:
- 2 avokadų
- ~100 g kukurūzų krakmolo
- ~ 100 g panko džiūvėsėlių arba kokosų drožlių, jei nevalgote gliuteno
- ~100 ml kokosų pieno
- avokadų/alyvuogių aliejaus
- 1/3 laimo sulčių
- šiek tiek kalendros
- žiupsnio druskos, pipirų, česnako miltelių
- padažui: 3 v. š. augalinio majonezo, 1/4 laimo sulčių, keletos marinuotų jalapeno skiltelių, bet nebūtina
Paruošimas:
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
- Viename dubenėlyje/lėkštutėje sumaišome prieskonius su džiūvėsėliais/kokosų drožlėmis. Į kitus du įpilame pieno ir suberiame krakmolą.
- Avokadą supjaustome skiltelėmis (pjauname per pusę ir tada tą pusę padaliname į 4 dalis).
- Kiekvieną avokado skiltelę apvoliojame krakmole, tada piene ir tada džiūvėsėliuose. Sudedame ant kepimo popieriaus, apšlakstome aliejumi ir kepame po 7-8 min. iš abiejų pusių. Jei norisi daugiau traškumo, dar galima apie 2-3 min. pakepti ant griliaus funkcijos, bet tada sumažiname laipsnius iki 150-160.
- Patiekiant apšlakstome laimo sultimis ir užsiberiame kalendros. Mirkome į padažą ir skanaujame.
Už receptą dėkojame: @tofuvisainefu