Augaliniai balandėliai


Karšti patiekalai

Išmėginkite augalinį tradicinio patiekalo variantą ir įdarykite balandėlius kūrybingo prekių ženklo „Anamma“ sojų faršu.

Reikės:

Įdarui

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 300 g „Anamma“ sojų faršo
  • 100 g ryžių (nevirtų)
  • 1 šviežio kopūsto (maždaug 1 kg)
  • 1 a.š. druskos

Apkepimui

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. miltų

Troškinimui

  • 2 morkų
  • 4 stiklinių (1 l) daržovių sultinio
  • ½ stiklinės (125 g) pomidorų tyrės
  • ½ stiklinės (125 g) augalinės sojų grietinėlės
  • 2 lauro lapelių

Patiekimui

  • Virtų bulvių
  • Augalinės sojų grietinės

Eiga:

  1. Paruoškite įdarą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Sudėkite šaldytą „Anamma“ sojų faršą ir maišydami kepkite dar apie 5-6 minutes, kol taps minkštas, birus. Išvirkite ryžius (pagal instrukciją ant pakuotės). Suberkite į sojų faršą ir išmaišykite.
  2. Paruoškite kopūstų lapus. Išpjaukite kopūsto šerdį aštriu peiliu. Nuimkite viršutinius kopūsto lapus. Panardinkite kopūstą į verdantį pasūdytą vandenį. Jei kopūstas šviežias, virkite vos kelias minutes, kol lapai suminkštės. Išimkite iš vandens ir atvėsinkite. Švelniai atskirkite lapus. Turėtumėte gauti apie 10-12 lapų. Pačius mažiausius (vidurinius) lapus atidėkite troškinimui, bet įdaro į juos nesukite.
  3. Susukite balandėlius. Imkite po vieną kopūsto lapą. Nupjaukite storąją jo dalį (prie šerdies), kad būtų plona. Ant kopūsto lapo krašto dėkite porą šaukštų įdaro ir standžiai susukite, užlenkdami lapą iš kraštų taip, kad įdaras liktų viduje. Taip paruoškite visus balandėlius.
  4. Apkepinkite balandėlius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apvoliokite balandėlius miltuose ir dėkite į keptuvę, kopūsto „siūle“ į apačią. Kepkite porą minučių, apverskite ir tada apkepkite iš kitos pusės.
  5. Ištroškinkite balandėlius. Ant puodo dugno paskleiskite likusius balandėliams nepanaudotus kopūstų lapus. Ant jų suberkite dvi burokine tarka sutarkuotas morkas. Išdėliokite balandėlius, kuo kruopščiau glausdami vieną prie kito, kad virdami neišsileistų. Užpilkite daržovių sultiniu, sumaišytu su pomidorų tyre ir augaline grietinėle. Įdėkite du lauro lapus. Sultinys turėtų semti balandėlius per du pirštus. Užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite apie 20-30 minučių, atsižvelgdami į balandėlių dydį.
  6. Patiekite balandėlius su sultinio, kuriame jie virė, padažu, virtomis bulvėmis ir augaline sojų grietine.

Recepto autorius: „Anamma“

 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]