Dvelkiantis vaikystės prisiminimais. Paprastas, tačiau neprastas.
Reikės:
- 480 g kvietinių miltų
- 50 g cukraus
- 10 g kepimo miltelių
- po žiupsnelį druskos, vanilės, cinamono
- 200 g neutralaus skonio aliejaus (gali būti saulėgrąžų, rapsų, vynuogių kauliukų)
- 100 g augalinio pieno
- 150 g uogienės (ji turi būti tiršta; labai tinka juodųjų serbentų)
Eiga:
- Sumaišome visus sausus ingredientus.
- Įmaišome aliejų ir augalinį pieną.
- Suminkome, kad gautume vientisą masę. Padalijame ją į dvi dalis (viena dalis turėtų būti maždaug ketvirčiu didesnė už kitą). Suformuojame du rutulius. Įvyniojame juos į maistinę plėvelę arba dedame į polietileninius maišelius. Palaikome maždaug valandą šaldytuve.
- Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Sutrupiname pirštais arba sutarkuojame stambia tarka didesniąją tešlos dalį.
- Tešlos sluoksnį padengiame uogienės sluoksniu. Ant jo galima pabarstyti kapotų džiovintų vaisių arba užberti uogų.
- Kočiojame antrą tešlos dalį ir iš jos formele išpjaustome norimas figūrėles. Figūrėlėmis padengiame pyrago paviršių.
- Kepame 180 °C temperatūroje 25min.
Skanaus!
Recepto autorius: Puodų ir knygų klubas