Trupininis pyragas


Desertai

Dvelkiantis vaikystės prisiminimais. Paprastas, tačiau neprastas.

Reikės:

  • 480 g kvietinių miltų
  • 50 g cukraus
  • 10 g kepimo miltelių
  • po žiupsnelį druskos, vanilės, cinamono
  • 200 g neutralaus skonio aliejaus (gali būti saulėgrąžų, rapsų, vynuogių kauliukų)
  • 100 g augalinio pieno
  • 150 g uogienės (ji turi būti tiršta; labai tinka juodųjų serbentų)

Eiga:

  1. Sumaišome visus sausus ingredientus.
  2.  Įmaišome aliejų ir augalinį pieną.
  3. Suminkome, kad gautume vientisą masę. Padalijame ją į dvi dalis (viena dalis turėtų būti maždaug ketvirčiu didesnė už kitą). Suformuojame du rutulius. Įvyniojame juos į maistinę plėvelę arba dedame į polietileninius maišelius. Palaikome maždaug valandą šaldytuve.
  4. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Sutrupiname pirštais arba sutarkuojame stambia tarka didesniąją tešlos dalį.
  5. Tešlos sluoksnį padengiame uogienės sluoksniu. Ant jo galima pabarstyti kapotų džiovintų vaisių arba užberti uogų.
  6.  Kočiojame antrą tešlos dalį ir iš jos formele išpjaustome norimas figūrėles. Figūrėlėmis padengiame pyrago paviršių.
  7.  Kepame 180 °C temperatūroje 25min.
    Skanaus!

Recepto autorius: Puodų ir knygų klubas

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]