Salmorecho – šalta pomidorų sriuba


Sriubos

Salmorecho – tai šalta pomidorų sriuba,labiausiai paplitusi pietų Ispanijoje, Andalūzijos regione. Jai pagaminti tereikia pomidorų, batono, česnako, balto vyno acto ir kokybiško pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus.

​​Tam, kad pagamintumete gardžiausios ispaniškos pomidorų sriubos, nereikia daug laiko ir pastangų. Pakanka turėti blenderį ir sutrinti visus ingredientus iki vientisos kreminės masės. Todėl taupantiems laiką ar nemėgstanties ilgai stovėti prie puodų ši sriuba idealiai tinka. Be to, salmorecho šaldytuve galite laikyti net iki septynių dienų (o gal ir ilgiau), nes joje nėra greitai gendančių ingredientų. Priešingai, česnakas, actas, druska – natūralūs konservantai prailginantys galiojimo laiką.

Reikės:

  • 8 vnt. pomidorų
  • 2 riekių batono
  • 1-2 skiltelių česnako
  • 6 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2-3 v. š. baltojo vyno acto
  • druskos

Kaip gaminti:

  1. Pomidorus ir duoną dedame į indą, pilame baltojo vyno actą ir alyvuogių aliejų. Viską sublenderiuojame iki vientisos kreminės masės.
  2. Pagardiname druska, išmaišome ir paliekame šaldytuve pabūti ir atšalti.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Eglei Milukaitei

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]