Puponautas – šokoladinis pyragas


Desertai

Tirpstantis burnoje, sotus, o svarbiausia – sveikas! Šis skanėstas nepalieka abejingų. O jo paprastumas ir galimybė pasmaližiauti begaminant vilioja kepti vėl. Namuose valgome pasišildę pyragą orkaitėje, o į žygį imam kartu su termosu arbatos ar kavos. Neįsivaizduoju žiemos be šio pyrago!

Reikės:

  • 450 g virtų arba konservuotų pupelių be skysčio
  • 5 dideli prinokę bananai (tinka ir šaldyti)
  • 3 šaukštai riešutų sviesto
  • 3 šaukštai kakavos
  • Žiupsnis druskos
  • 100g šokolado gabaliukais
  • 5 obuolių (puikiai dera ir kriaušės, įvairios uogos arba kapoti riešutai)
    Šaukštelis cinamono

Gaminimas:

  1. Pupeles, bananus, riešutų sviestą susmulkiname trintuvu. Jeigu kaip ir aš auginate 6-12 mėnesių amžiaus vaikų, šios masės atsidedame tiesiai į nedidelį kepimo indelį atskiram keksiukui. Vyresniems nykštukams galima įberti kakavos, druskos, gerai sutrynus įmaišyti šokolado gabalėlius.
  2. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, patepam aliejumi, pilame tešlą ir susmaigstome obuolių skilteles apvoliotas cinamone. Obuolius galite keisti kriaušėmis, šviežiomis, šaldytomis ar džiovintomis uogomis, stikline kapotų riešutų, taip derindami vis naujus skonius.
  3. Kepame 30 minučių 160 laipsnių temperatūroje, tada atvėsusį pora valandų palaikome šaldytuve. Skanaus!

Už receptą dėkojame: Aušrai, Domantui ir Srauniui Kvedarams.

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]