Marinuoti baklažanai


Užkandžiai

Paruošti marinuotus baklažanus yra tikrai paprasta. O panaudojimo galimybės beribės. Sumuštiniams, su humusu, picai, paskaninti salotas ar vienus valgyti kaip užkandį. Valgyti jau galima ir po pusvalandžio, bet skoniai labiau atsiskleidžia baklažanams marinuojantis ilgesnį laiką. Puiki mintis paruošti didesnį kiekį, kad savaitės bėgyje turėtumėte po ranka. Šaldytuve sandariame inde išsilaiko 5-7 dienas.

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio baklažanų

Marinatui reikės:

  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 60 ml citrinos sulčių
  • 3 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
  • žiupsnio čili dribsnių (ar daugiau, pagal skonį)
  • 1 a.š. druskos
  • žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Eiga:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 190 ºC. Baklažanus supjaustome maždaug 1 cm dydžio griežinėliais. Juos suguldome į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 30-40 min., kol baklažanai gražiai apkepa ir suminkštėja.
  2. Kol kepa baklažanai, paruošiame marinatą. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišome.
  3. Iškeptus baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių pamirkome marinate. Laikome sandariame inde šaldytuve iki 5-7 dienų.

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]