Salotoms reikės:
- 1/2 mažesnio baltagūžio kopūsto, plonai supjaustytas ar sutarkuotas
- 2 morkos, sutarkuotos
- 2 rūgštesni obuoliai, supjaustyti gabaliukais
- 1 saliero stiebas, supjaustytas griežinėliais
- kelios saujos džiovintų spanguolių, gerai nuplautų
- kelios saujos graikinių riešutų, gerai nuplautų ir lengvai apkeptų sausoje keptuvėje
Kreminis tahini padažas:
- 3 š. tahini (sezamų pasta)
- 1 a.š. su kaupu šviesios miso pastos
- 3 š. citrinos sulčių
- 2 š. obuolių acto
- 2 datulės (išmirkytos šiltame vandenyje, kad suminkštėtų)
- apie 6 š. vandens
Eiga:
- Pirmiausiai pasiruošiame padažą. Visus jo ingredientus sudedame į nedidelį smulkintuvą ir sutriname iki tyrės tekstūros. Jei per tiršta, įpilame papildomą šaukštą ar kitą vandens arba citrinos sulčių (jei norisi daugiau rūgštelės).
- Supjaustome obuolius ketvirčiais, tada kiekvieną ketvirtadalį išilgai į tris ar ketures skilteles ir susmulkiname kelių cm dydžio gabaliukais. Iš karto juos pašlakstome citrinos sultimis, kad neparuduotų.
- Supjaustytas daržoves, obuolius ir džiovintas spanguoles užpilame padažu ir išmaišome. Paragaujame ir jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ar žiupsneliu druskos.
- Graikinius riešutus užberiame prieš pat valgant, kad neprarastų traškumo.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt