Kopūstų salotos su kreminiu tahini padažu


Salotos

Salotoms reikės:

  • 1/2 mažesnio baltagūžio kopūsto, plonai supjaustytas ar sutarkuotas
  • 2 morkos, sutarkuotos
  • 2 rūgštesni obuoliai, supjaustyti gabaliukais
  • 1 saliero stiebas, supjaustytas griežinėliais
  • kelios saujos džiovintų spanguolių, gerai nuplautų
  • kelios saujos graikinių riešutų, gerai nuplautų ir lengvai apkeptų sausoje keptuvėje

Kreminis tahini padažas:

  • 3 š. tahini (sezamų pasta)
  • 1 a.š. su kaupu šviesios miso pastos
  • 3 š. citrinos sulčių
  • 2 š. obuolių acto
  • 2 datulės (išmirkytos šiltame vandenyje, kad suminkštėtų)
  • apie 6 š. vandens

Eiga:

  1.  Pirmiausiai pasiruošiame padažą. Visus jo ingredientus sudedame į nedidelį smulkintuvą ir sutriname iki tyrės tekstūros. Jei per tiršta, įpilame papildomą šaukštą ar kitą vandens arba citrinos sulčių (jei norisi daugiau rūgštelės).
  2.  Supjaustome obuolius ketvirčiais, tada kiekvieną ketvirtadalį išilgai į tris ar ketures skilteles ir susmulkiname kelių cm dydžio gabaliukais. Iš karto juos pašlakstome citrinos sultimis, kad neparuduotų.
  3.  Supjaustytas daržoves, obuolius ir džiovintas spanguoles užpilame padažu ir išmaišome. Paragaujame ir jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ar žiupsneliu druskos.
  4. Graikinius riešutus užberiame prieš pat valgant, kad neprarastų traškumo.
  5. Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]