Kopūstgalvis


Karšti patiekalai

Tai ūkiškas, sotus patiekalas iš paprastų daržovių. Gaminti itin paprasta, o rezultatas visuomet džiugina. Pamaitinsite gausią šeimą ar būrį draugų taupiai, bet gana prašmatniai, glostydami skonių receptorius lietuviams puikiai pažįstamomis, gal net savo darže užaugintomis daržovėmis ir prieskoniais. O ir vaizduotę lavinti atrandant vis kitokią naudingą daržovę šiame patiekale – tikra dovana visos šeimos puikaus virškinimo naudai.

Ingredientai:

  • Kopūstas
  • 4 morkos
  • 8 bulvės
  • 4 saldžios bulvės (batatai)
  • 2 svogūnai
  • pasternokas arba kokia kita daržovė
  • 200 ml augalinės grietinėlės
  • pipirų
  • druskos
  • kmynų
  • čiobrelių
  • rūkytos paprikos miltelių
  • kario arba kitų mėgstamų prieskonių
  • aliejaus

Kaip gaminti:

  1. Kopūstą nuplauname, išpjauname kotą ir įpjauname iš centro į šonus tiek gabalų, kiek porcijų reikės. Kopūstgalviui į vidų pilame kokoso pieną, sumaišytą su prieskoniais, patepame visą paviršių. Galima taip paruoštą pamarinuoti per naktį šaldytuve. Stambiai supjaustyti visas kitas daržoves, pašlakstyti aliejumi, pabarstyti prieskoniais, jeigu yra vaikų iki vienerių metų amžiaus, tiesiog nedėkite į patiekalą druskos, o iškepusias daržoves supjaustykite patogiomis paimti lazdelėmis. Kepti ant kepimo popieriaus viską kartu 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kepimo laikas priklauso nuo kopūsto dydžio, gali svyruoti nuo valandos iki dviejų, o lėtpuodyje galima troškinti ir 6-8 valandas, bus dar skaniau! Patikrinti, ar jau iškepė, galite šakute smeigdami į kopūsto vidurį. Skanaus!

Už receptą dėkojame: Aušrai, Domantui ir Srauniui Kvedarams

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]