Šis receptas padės paruošti aromatingus moliūgo gabaliukus. Naudokite juos gardinti salotoms, apkepams, maistingiems dubenėliams, ruoškite moliūgų tyrę, o kartu su ja – ryškiaspalvį humusą. Panaudojimo galimybės beribės!
Reikės:
- 500 g nulupto moliūgo (rinkitės mėgstamą – muskatinį, sviestinį, migdolinį arba bet kurį kitą)
- Šiek tiek kepimo aliejaus
- 4 gr rozmarino
- 1,5 gr pipirų
- 2 gr druskos
- 3 gr česnako granulių
Eiga:
- Supjaustykite moliūgą ~ 3 cm kubeliais. Supjaustytus kubelius, apšlakstykite kepimo aliejumi, apibarstykite prieskoniais. Sumaišykite.
- Sudėkite moliūgo kubelius į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 17 minučių (arba kol suminkštės, švelniai apskrus).
- Iškeptus moliūgo kubelius palikite visiškai atvėsti. Atvėsus, sutrinkite trintuvu (jei ruošite tyrę) arba dėkite į humusą ar kitus pasirinktus patiekalus.
Recepto autorė: Svetlana Lebedeva / Daržo dubuo