Kepti moliūgo gabaliukai (tyrei ar patiekalams)


Šis receptas padės paruošti aromatingus moliūgo gabaliukus. Naudokite juos gardinti salotoms, apkepams, maistingiems dubenėliams, ruoškite moliūgų tyrę, o kartu su ja – ryškiaspalvį humusą. Panaudojimo galimybės beribės!

Reikės:

  • 500 g nulupto moliūgo (rinkitės mėgstamą – muskatinį, sviestinį, migdolinį arba bet kurį kitą)
  • Šiek tiek kepimo aliejaus
  • 4 gr rozmarino
  • 1,5 gr pipirų
  • 2 gr druskos
  • 3 gr česnako granulių

Eiga:

  1. Supjaustykite moliūgą ~ 3 cm kubeliais. Supjaustytus kubelius, apšlakstykite kepimo aliejumi, apibarstykite prieskoniais. Sumaišykite.
  2. Sudėkite moliūgo kubelius į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 17 minučių (arba kol suminkštės, švelniai apskrus).
  3. Iškeptus moliūgo kubelius palikite visiškai atvėsti. Atvėsus, sutrinkite trintuvu (jei ruošite tyrę) arba dėkite į humusą ar kitus pasirinktus patiekalus.

Recepto autorė: Svetlana Lebedeva / Daržo dubuo

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]