Švelnus jogurtinis padažas


Subtilus ir švelnus jogurtinis padažas pagardins ne tik salotas, bet ir keptas daržoves, blynelius bei kitus patiekalus. Vos per kelias minutes paruošite sveikesnę naminę alternatyvą pirktiniams padažams – verta išbandyti!

Reikės:

  • 150 ml nesaldaus sojų pieno
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 10-15 ml citrinos sulčių
  • 20 ml šalto vandens
  • 1 gr česnako granulių
  • 1 gr druskos
  • 0,4 gr pipirų

Eiga:
Visus ingredientus sudėkite į maisto plaktuvą ir plakite apie 30 sekundžių, kol konsistencija pasidarys kaip jogurto. Jei norisi tirštesnio padažo, įpilkite papildomai sojų pieno su citrina; jei skystesnio – vandens arba aliejaus. Padažas puikiai laikosi šaldytuve iki trijų savaičių.

Recepto autorė: Svetlana Lebedeva / Daržo dubuo

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]