Basmati ryžiai su džiovintais vaisiais ir riešutais


Užkandžiai

Šie lengvai pagaminami, aromatingi ir sotūs basmati ryžiai su džiovintais vaisiais ir riešutais puikiai tiks bet kokiai šventinei vakarienei. Šio patiekalo kvapų ir skonių gausa tikrai jus nustebins!

Reikės:

  • 1 puodelio (210 g) basmati ryžių
  • 2 puodelių (480 g) vandens
  • 2 šaukštų (20 g) razinų
  • 2 šaukštų (16 g) kedro riešutų
  • ½ puodelio (45 g) migdolų be odelės
  • saujos smulkintų šviežių petražolių
  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
  • aliejaus (kepimui)
  • druskos (pagal skonį)

Kaip gaminti:

  1. Puode nevirtus ryžius pakepinkite su šiek tiek aliejaus ant silpnos ugnies apie minutę. Tada įpilkite du puodelius vandens ir pagal skonį pasūdykite. Uždenkite ir virkite apie 20 minučių, kol vanduo susigers ir ryžiai išvirs.
  2. Tuo metu keptuvėje be aliejaus paskrudinkite kedro riešutus ir migdolus.
  3.  Kai ryžiai išvirs, sudėkite visus likusius ingredientus ir gerai išmaišykite.
  4. Uždenkite ir palaukite apie 15 minučių prieš patiekdami.

Skanaus!

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]