Sotus patiekalas šildančiame pomidorų padaže – augaline interpretacija dalinasi prekių ženklas „Anamma“.
Reikės:
Pagrindui
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 pakuotės (300 g) „Anamma“ sojų kukuliukų
Pomidorų padažui
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
- ½ stiklinės (125 ml) pomidorų tyrės
- 1 a.š. cukraus
- 1 a.š. džiovintų itališkų žolelių
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Eiga:
- Apkepkite kukuliukus. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies. Įpilkite šlakelį aliejaus. Suberkite šaldytus „Anamma“ sojų kukuliukus ir apkepkite iš visų pusių (iš viso procesas užtruks maždaug 14 minučių, kepant pagal instrukciją ant pakuotės).
- Paruoškite pomidorų padažą. Į tą pačią keptuvę, kurioje apkepėte kukuliukus, įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pakepinkite porą minučių, kol suminkštės. Suberkite kapotus česnakus ir pakepinkite dar minutę, kol prieskoniai paskleis malonų aromatą.
- Supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę, pagardinkite šaukšteliu cukraus, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Pakaitinkite, kol užvirs, ir pavirkite kelias minutes, kol dalis skysčio nugaruos.
- Sudėkite į keptuvę apkeptus kukuliukus, panardindami juos į padažą. Pakaitinkite dar porą minučių.
- Patiekite. Su virtais makaronais, bulvių koše ar kitais mėgstamais priedais.
Recepto autorius: „Anamma“