Aštrūs indiški raudonieji kopūstai


Salotos, Užkandžiai

Šie aštrūs indiški raudonieji kopūstai yra tiesiog neįtikėtino skanumo! Šis receptas yra įkvėptas vienos kvapniausių ir veganams draugiškiausių virtuvių! Nors turbūt teks ilgai paklaidžioti „pasaulio skonių“ parduotuvės skyriuje, kad rastumete visus ingredientus, bet pažadame – bus verta!

Kad šis patiekalas būtų autentiškesnis, taikysime indišką gaminimo techniką „Tarka“. Naudojant šią techniką trumpai pakepiname džiovintus prieskonius įkaitintame aliejuje, kad išryškintume jų skonį. Tai daroma arba kaip pirmasis gaminimo etapas, arba atskirai pabaigoje ir užpilamas ant paruošto patiekalo.

Reikės:

  • 1 v. š. aliejaus
  • 1 a. š. juodgrūdžių sėklų
  • 1 a. š. kumino sėklų
  • 1 a. š. ožragės sėklų
  • 1 a. š. garam masala prieskonių
  • 1 džiovinto čili pipiro (susmulkinto) arba 0,25 a. š. kajeno miltelių (arba pagal skonį)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno (supjaustyto)
  • 2 skiltelių česnako (supjaustytų)
  • 0,5 galvos raudonojo kopūsto (supjaustyto ilgomis juostelėmis)
  • Daržovių sultinio arba vandens

Kaip gaminti:

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant silpnos – vidutinės ugnies. Suberiame juodgrūdžių sėklas ir maišome keletą sekundžių. Tada suberiame kumino ir ožragės sėklas, taip pat suberiame čili (jei naudojate). Kelias sekundes pamaišome.
  2. Sudedame svogūną ir česnaką, ir pakepame kelias minutes, kol suminkštės.
  3. Sudedame kopūstą, pakepame kelias minutes.
  4. Įpilame tiek sultinio arba vandens, kad apsemtų keptuvės dugną. Uždengiame dangčiu ir troškiname, kol kopūstai suminkštės.
  5. Atidengiame, įmaišome garam masala ir kaitiname ant ugnies tol, kol išgaruos likęs vanduo.
  6.  Patiekiame su ryžiais, kitais indiškais daržovių patiekalais, keptu tofu ar indiška duona.

 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]