Ant laužo keptas tofu su cukinijomis ir braškėmis


Karšti patiekalai

Reikės (2 porcijos):

  • 1 pakelio tofu (180 g)
  • 4 v. š. sojų padažo
  • 1 a. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 4 v. š. aliejaus (naudojamo kepimui)
  • 1 vnt. laimo sulčių
  • 2 a. š. agavų sirupo
  • čili pipirų dribsnių (kiek norisi)
  • skiltelės česnako
  • 4 vnt. didelių braškių
  • 1 vnt. cukinijos
  • 1 a. š. džiovinto raudonėlio

 

Kaip gaminti:

  1. Pasigaminame marinatą: sumaišome aliejų, sojos padažą, skrudintų sezamų aliejų, agavų sirupą. Spaudžiame laimo sultis, dedame čili pipirų dribsnių. Paragaujame. Jei skonis per stiprus, galime įpilti kelis lašelius vandens arba, jei norisi, įdėti kai kurių ingredientų šiek tiek daugiau.
  2. Tofu pjauname išilgai per pusę ir dedame į marinatą. Jeigu tofu neapsemtas, tuomet retkarčiais apverčiame ir marinuojame nuo 4 iki 12 valandų.
  3. Dedame tofu ant įkaitinto griliaus ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  4. Cukiniją supjaustome griežinėliais, braškes pjauname išilgai. Merkiame į marinatą ir dedame ant grotelių kepti. Stenkitės neprispausti braškių, kad nesutęžtų.

 

Už receptą dėkojame: Eglei Milukaitei 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]