Seitano šašlykai


Karšti patiekalai

Kepsninėje galima prigaminti įvairiausių veganiškų patiekalų, bet jei norisi visiems jau įprasto maisto – šašlykų – juos galima atkurti ir iš seitano. Marinatui galite rinktis savo mėgstamus skonius ar tiesiog apibarstyti seitano gabalėlius šašlykų prieskoniais, bet ir šiame recepte naudotas barbekiu padažas marinatui – puikiai tiko.

Reikės (~ 30 nedidelių šašlykų):

  • 175 g. seitano miltų
  • 1 šaukšto maistinių mielių
  • 1,5 šaukštelio česnakų miltelių
  • 1,5 šaukštelio svogūnų miltelių
  • 2 šaukštelių kepsnio prieskonių (jau paruoštų, pirktinių)
  • Žiupsnio pipirų
  • 240 ml. karšto vandens
  • 95 g. virtų/konservuotų baltųjų pupelių
  • 1,5 šaukšto sojų padažo
  • Pasirinktinai: 6 šaukštų barbekiu padažo (marinatui)

Šašlykų virimui reikės:

  • 1 litro vandens
  • 2 kubelių daržovių sultinio (naudojamo sultinio instrukcijose gali rašyti skirtingą kiekį vienam litrui vandens, tad atsižvelkite į nurodymus ant pakelio)
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukšto barbekiu padažo

Eiga:

  1. Inde sumaišyti sausus ingredientus (seitaną, maistines mieles ir prieskonius).
  2. Į atskirą indą supilti karštą vandenį, pupeles bei sojų padažą ir su rankiniu trintuvu ar maisto procesoriumi sumalti iki vientisos masės.
  3. Sausą mišinį sumaišyti su šlapiu, kol neliks miltų ir rankomis paminkyti dar 2-3 minutes.
  4. Iš masės suformuoti pailgą formą, perpjauti ją pusiau išilgai ir supjaustyti nedideliais gabaliukais (gaunasi maždaug 22-24 gabaliukai).
  5. Verdant jie padidės ir juos galima bus labiau pasmulkinti.
  6. Puode užvirti 1 litrą vandens, įdėti sultinio kubelius ir sojų padažą. Į puodą sudėti pjaustytus seitano gabaliukus ir virti ant silpnos ugnies apie 40 minučių pridengus su dangčiu ir vis pamaišant, kad gabaliukai nesuliptų.
  7. Išvirtus šašlykus išimti į atskirą indą ir palikti atvėsti. Vėliau galima pasmulkinti gabaliukus, kurie atrodys per dideli.
  8. Marinatui galima rinktis savo mėgstamus skonius arba pasirinkti vieną iš pasiūlytų variantų aukščiau. Šašlykus tiesiog sumaišyti su pasirinktu marinatu, palaikyti jame 2-3 valandas ar ilgiau ir kepti kepsninėje, kol visi gabalėliai apskrus. Geriausia, jei gabalėliai būtų maži – tuomet geriau apkeps ir nebus tokie minšti.

Recepto autorius: @plantasticka

 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]